Dan Fakulteta - 1. decembar

Fuente Académica Plus

znak fakulteta                        https://fim.edu.rs/wp-content/uploads/ebsco.png    

Библиотека Филозофског факултета је, поводом обележавања Дана факултета, желела да на један посебан начин обрадује своје кориснике.

На наш предлог, колеге са ЕБСКО платформе и Неолибриса су свим корисницима Библиотеке омогућили бесплатан пробни приступ следећим базама податка: Fuente Académica Plus и Core Collection en Español и апликацији за учење језика Roseta Stone. Наведене базе ће посебно бити интересантне студентима, професорима и љубитељима хиспанистике. Апликација за учење језика свим студентима нуди могућност учења преко 30 светских језика, међу њима италијанског и шпанског – језицима који се однедавно студирају као засебне студијске групе (Одсек за италијанске и ибероамеричке студије).

Fuente Académica Plus – колекција са преко 2.100 индексираних часописа (од којих 1.575 у пуном тексту). Комплетан списак доступних наслова можете добити кликом на наслов базе.

Core Collection en Español – ова база података не представља колекцију са текстовима у пуном формату, него се састоји од коментара, препорука, предлога и савета за читање. Сваки добијени резултат има кратак садржај књиге.

Апликација за учење језика Roseta Stone. Више детаља можете пронаћи на линку: https://www.ebsco.com/products/research-databases/rosetta-stone-library-solution

 

За УЛАЗ У БАЗУ користите следеће креденцијале:

Web site: https://www.neolibris.rs/ebsco

User ID: ff2023

Password: test2023! (na kraju lozinke je znak uzvika)

 

Желимо вам срећно и успешно претраживање!