AUDIO-KNJIGE ZA VAS

AUDIO-KNJIGE ZA VAS

Poštovani i dragi profesori, kolege i studenti,
nadam da ste uživali u elektronskim izložbama i odabranim temama kojima je Biblioteka Filozofskog fakulteta obeležila 66. po redu rođendan našeg Fakulteta.

Obeležavanje Dana Fakulteta pretvorili smo u radnu nedelju, te smo izložbama, katalozima, fotografijama, kratkim filmovima i video-podsećanjima pokušali da svima ulepšamo tešku svakodnevicu. Najlepše se zahvaljujem svojim kolegama na trudu i realizaciji izložbi, kao i kolegi Igoru Lekiću koji svaku našu zamisao brzo i profesionalno prenosi u digitalnu sferu. 

Za sam kraj (kao poslednja u nizu planiranih aktivnosti) – šaljemo vam pozivnicu da do kraja decembra 2020. godine uživate u odabranim audio-knjigama. EBSCO platforma je za zaposlene i studente na Filozofskom fakultetu otvorila besplatni probni pristup odabranim audio-naslovima do kraja godine (22 audio-naslova). Spisak raznovrsnih književnih ostvarenja (od poezije Edgara Alana Poa do Šerloka Holmsa) biće dostupan u Digitalnoj biblioteci  http://digitalna.ff.uns.ac.rs/sadrzaj/2020-dbff-1005

Pored toga, naši divni partneri, gospodin Nebojša Krstić i Neolibris iz Pančeva, su nam kao poklon za Dan Fakulteta trajno ustupili šest audio-knjiga na šest svetskih jezika svima poznatih pisaca (Džejn Ostin, Blasko Ibanjes, Luiđi Pirandelo, Čehov, Flober i Kafka). Spisak možete pogledati na linku http://digitalna.ff.uns.ac.rs/sadrzaj/2020-dbff-1004 

Hvala vam što ste ispratili aktivnosti bibliotekara vezane za obeležavanje našeg jubileja. U iščekivanju drugačije i, nadamo se, lepše svakodnevice, srdačno vas pozdravljam i želim nam svima da budemo zdravi (i vredni i u novim okolnostimaJ).

Nataša Belić, upravnica Biblioteke

                       

 

Nekoliko napomena…

 

  • Za preuzimanje audio-knjige potrebno je da se korisnik registruje (Sign in, u vrhu ekrana), kao i svaki put prilikom korišćenja EBSCO baze podataka (audio-knjige, trial nalaze se u opciji More).
  • Uputstva za korišćenje EBSCO baze podataka slali smo nekoliko puta na službene adrese zaposlenih. U toku dana će na vaše adrese ponovo stići data uputstva.
  • Druga, važna napomena je da se audio-knjige ne mogu slušati na personalnim računarima, već isključivo na mobilnim android i IOS uređajima (telefoni i pad-ovi). Promenu koju je EBSCO uveo zbog ogromnog broja zahteva korisnika da se audio-knjige slušaju na telefonima.
  • Nakon logovanja, korisnik će morati da instalira aplikaciju na svoj mobilni telefon, onako kako je detaljno objašnjeno u tutorijalu EBSCO Audiobooks - Tutorial.

 

 

          

Korisni linkovi sa praktičnim uputstvima za korišćenje audio-knjiga:

 

                   Nadamo se da ćete uživati!